Kotimaista puhtautta | Luonnollinen Kamu

Julkaistu 20.2.2019

Luonnollinen Kamu 2018-2019

Luonnollinen Kamu jatkaa kasvuaan osana monialayritystä

Luonnollinen Kamu jatkoi vahvaa kasvuvauhtia vuonna 2018. Jälleenmyyntipisteiden määrä kasvoi tasaisesti koko vuoden ajan ja vuoden lopussa jälleenmyyntipisteitä oli jo reilu 100. Vuoden aikana syntyi uusia hienoja kumppanuuksia. Myynnin kasvu euroissa mitattuna vuodessa oli 92% ja pakkausmäärissä 82%.

Kasvusta huolimatta kannattavuus on ollut jatkuvana huolenaiheena. Vuodelle 2019 Kamu tekee muutoksia toimintoihinsa kannattavuuden parantamiseksi. 

Kasvanut jälleenmyyntiverkosto mahdollistaa, että kuluttajarajapinnan kaupalliset toiminnot ajetaan minimiin. Näytepullotoimitukset, oman verkkokaupan palvelutoiminta ja vastaavat toiminnot ovat olleet osana markkinointia. 

Näytepullotoimitukset kuluttajille loppuvat helmikuun aikana. Samoin verkkokaupan kuluttajatilausmahdollisuus poistuu helmikuun aikana. Kasvattajakerhoon tulee niin ikään muutoksia. Materiaalikustannusten lisäksi muutoksilla haetaan kustannussäästöjä toimituksen ja logistiikan osalta.

Osana muutoksia, toimitukset jäävät kesätauolle 30.06. ja jatkuvat taas 01.08.

Luonnollinen Kamu on osa yritystä nimeltä Natural Obsidian Development Oy (NOD). 

Kesällä 2018 NOD sulautui Kouvolalaisen monialayrityksen JM-Inno Oy:n kanssa. Sulautuminen tapahtui siten, että JM-Inno Oy osakeyhtiönä lakkasi ja toiminnot jatkuvat NOD:n alaisuudessa.

Syntyneen kokonaisuuden liiketoimintaan kuuluvat:

- Jakeluliiketoiminta
- Kymen Kaihdin - kaihtimien, markiisien ja lasitusten erikoismyymälä
- asennus- ja korjauspalvelut

Sulautuneiden yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2018 oli n. 856 000 € ja yhtiö työllistää 19 henkilöä Kouvolassa.

Yhtiön toimitusjohtaja Sami Kuitunen

"Yhtiön liiketoiminnat ovat monelta eri alalta ja nykyisellään Kamun ohella muut toiminnot muodostavat 3/4 yhtiön liikevaihdosta. Luonnollinen Kamu on mielenkiintoinen lisä, mutta sen resurssointi on ollut vaikeaa. Potentiaali on edelleen nähtävissä, mutta yhtiön kokonaisuutta tarkastellessa tulemme hakemaan Kamulle jatkajaa, joka voisi todella katsoa Kamun potentiaalin rajat"

Kuitunen jatkaa:

"Tilannetta selvitetään kesätaukoon mennessä ja tarkoituksena on löytää kumppani tai toimija, joka toimii lemmikkibisneksessä ja voi ottaa haltuunsa kasvavan hyvämaineisen kotimaisen tuotemerkin".

Lisätietoja Sami Kuitunen, O505202222

Ostoskorisi on tyhjä